AGENDA: 07.10.17 Informatiedag Fidesco

Informatiedag Fidesco

7 okt 2017 Voorhout

Bisdom

Overweeg jij om op missie te gaan naar een ontwikkelingsland om daar jouw persoonlijke- en professionele talenten in te zetten? Kom dan naar de gratis informatiedag van Fidesco. Op deze dag heb jij de kans om meer te weten te komen over Fidesco’s werkwijze. Maar ook mensen die niet direct op missie willen maar wel geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom. Meld je vooraf wel even aan.

Programma
09.30 uur - Eucharistieviering
10.00 uur - Welkom
10.30 uur - Introductie: Wat is Fidesco?
11.30 uur - Het onderscheiden van de roeping om zelf op missie te gaan
12.30 uur - Lunch (voor eten en drinken wordt gezorgd)
13.15 uur - Eucharistische aanbidding / Tijd voor zelfreflectie
14.00 uur - Oud-vrijwilligers vertellen
15.30 uur - Film “Fidesco Globe Reporters”
16.00 uur - Optioneel: interviews (*)
17.00 uur - Einde

Lokatie: Rooseveltlaan 2, 2215 NX, Voorhout

*) Wie nu al serieus denkt als vrijwilliger met Fidesco op missie te gaan, wordt verzocht voor 15 september 2017 zijn of haar curriculum vitae en motivatiebrief te mailen, zodat tussen 16.00 uur en 17.00 uur via interviews een eerste persoonlijke kennismaking plaats kan vinden.

Fidesco
Fidesco is in 1980 in Frankrijk vanuit de Gemeenschap Emmanuel opgericht. In 1991 werden de eerste vrijwilligers vanuit Nederland uitgezonden. In datzelfde jaar is de Stichting Fidesco Nederland opgericht.

Doelstelling
Fidesco heeft ten doel in het bijzonder in de landen van de Derde Wereld hulp te verlenen bij de volledige ontwikkeling van de bevolking door economische, sociale en geestelijke samenwerking. Meer in het algemeen beoogt Fidesco hulp aan de meest achtergebleven bevolking en gemeenschappen waar ter wereld ook. Daarom zendt de organisatie vrijwilligers naar ontwikkelingslanden uit om daar met hun professionele vaardigheden bij te dragen aan de volledige ontwikkeling van de mensen. Fidesco werkt daarbij op verzoek van de lokale Katholieke Kerk.

  • 09:30
  • Rooseveltlaan 2 Voorhout
  • Gemeenschap Emmanuel

    info@fidesco.nl
    www.fidesco.nl

Powered by