AGENDA: 02.01.18 Sportieve heren-vormingsdagen Weissensee

Sportieve heren-vormingsdagen Weissensee

2 jan 2018 - 8 jan 2018 Weissensee

Bisdom

Bij wijze van experiment vertrok een tiental deelnemers eerste week januari 2017 op sportieve vormingsreis naar de Oostenrijkse Weissensee. Het werd een zeer geslaagde combinatie van schaatsen, bergwandelen, gezelligheid en geloofsvorming.

Wij willen aan deze goede ervaring een vervolg geven: van dinsdag 2 t/m maandag 8 januari 2018 gaan wij opnieuw naar de Weissensee. Met een KNSB-schaatsinstructeur en een begeleidende priester gaan we er zowel op sportief als op geestelijk vlak aan de slag.

De Weissensee
Het Oostenrijkse bergmeer is 12 km lang en ligt op een hoogte van 930m. De Weissensee is in Nederland vooral bekend vanwege de Alternatieve Elfstedentocht. Het gebied trekt veel bezoekers vanwege de prachtige natuur.

Wanneer?
Dinsdagochtend 2 januari vertrekken wij vanuit Utrecht per auto/busje. Na een rit van ruim 1000 km komen wij aan in ons hotel, waar we dagelijks ook zullen ontbijten en warm eten. Van woensdag t/m zondag bieden we een afwisselend programma aan.

Wat gaan we doen?
We beginnen de dagen met een Eucharistieviering in het plaatselijke dorpskerkje. Deelname daaraan is vrijblijvend. Na het ontbijt binden we de schaatsen onder. Begeleid door een ervaren KNSB-schaatsinstructeur werken we aan onze schaatstechniek.

Afhankelijk van de belangstelling en ook van de weersomstandigheden, is er daarnaast ruimte voor nog meer schaatsen, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, skiën, bergwandelen of culturele bezoeken in de regio.

’s Avonds staan we stil bij verschillende levensbeschouwelijke thema’s. We nemen een aantal inspirerende video’s mee die kunnen helpen om goede gedachten en goede gesprekken los te maken.

De avonden aan de Weissensee staan garant voor goede gesprekken en gezelligheid.

Toertocht
Op donderdag is er de mogelijkheid om mee te doen aan een georganiseerde schaatstocht. Het parcours zal afhankelijk van de omstandigheden 5 tot 20 km lang zijn.

Voor wie?
De dagen zijn bedoeld voor studenten tot en met senioren. Leeftijd en schaatsniveau spelen geen rol, er wordt op elk niveau lesgegeven.

Wat zijn de kosten (incl. vervoer, verblijf en maaltijden)?
Studenten € 485 per persoon. Overnachting in chalet.
Professionals € 790 per persoon. Overnachting in tweepersoonskamer.

Het hotel
Hotel Regitnig is een zeer comfortabel hotel met ruime, modern ingerichte, sfeervolle kamers.

Het hotel en de appartementen liggen in het dorpje Techndorf aan de Weissensee, op ca. 100 m van het meer.

Adres Hotel Regitnig: Techendorf 33, Weissensee, 0043-(0)47 132225

Vervoer
Het is mogelijk om gebruik te maken van gezamenlijk vervoer, per busje of personenauto.

Mocht je zelf rijden dan wordt de arrangementsprijs lager. In het geval meerdere deelnemers wegens werkverplichtingen al zondag 7 januari op terugreis moeten, dan is overleg is mogelijk over een vervroegde terugreis van een van de auto’s.

 • Hotel Regitnig am Weissensee, Techendorf 33 Weissensee
 • Gerard Adolfse
  (035) 54 11750
  (06) 50 23 20 52
  info@bezinningweissensee.nl

  Eugen Graas
  (013) 513 06 29
  (06) 17 41 72 40
  egraas@bezinningweissensee.nl

  www.bezinningweissensee.nl

Powered by