AGENDA: 16.12.17 Kerstdiner Jong Bisdom Haarlem

Kerstdiner Jong Bisdom Haarlem

16 dec 2017 Heerhugowaard

Bisdom Haarlem-Amsterdam

De dagen worden korter en dat betekent dat het kerstdiner van Jong bisdom Haarlem-Amsterdam er weer aankomt. Het jongerenplatform van bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert het diner en jij bent van harte uitgenodigd. Het vindt dit jaar plaats in Heerhugowaard. Het is een mooie gelegenheid om samen met elkaar de kerst in te luiden, elkaar te ontmoeten, te genieten van heerlijk eten en de geboorte van Jezus te vieren op een bijzondere manier.

Programma in het teken van Assisi 2018
Dit jaar staat het kerstdiner in het teken van Assisi met haar heilige Franciscus en Clara. We beginnen met een korte viering om daarna aan te schuiven voor een feestelijk kerstdiner. Ook zal er weer een leuke gezamenlijke activiteit tijdens het diner plaatsvinden en informatie gegeven worden over de Bisdom bedevaart naar Assisi. Het diner zal overgaan in een gezellige borrel in kerstsferen en met muziek.

Oorsprong Kerststal
Met de bedevaart naar Assisi in het vooruitzicht heeft de kerststal dit jaar een bijzondere rol tijdens het diner. De kerststal staat bij veel mensen onder de kerstboom tijdens de kerstdagen, die de sfeer en het beeld weergeeft van de geboorte van Jezus. Jezus in doeken gewikkeld in een kribbe met Maria en Jozef aan zijn zijde. De os en de ezel die het kindje proberen warm te houden en de herders en drie koningen die hun koning komen eren. Waar Jezus precies geboren is weten we niet. Wel dat het geen fijne plek was. Het idee van de kerststal is afkomstig van Franciscus van Assisi, hij heeft in het jaar 1223 een levende kerststal ingericht en wilde de komst van Jezus in de wereld meer beeldend maken. Tijdens het diner treden we in zijn voetsporen en creëren we een fotoboot zodat je met anderen je eigen levende kerststal maakt, op een hedendaagse, leuke of grappige manier. Weest creatief, wij leggen verkleedkleren, en attributen voor je klaar.

  • 17:00
  • Middenweg 248 Heerhugowaard NH
  • Bisdom Haarlem-Amsterdam

    www.jongekerk.nl

Powered by