AGENDA: 21.01.18 Wake Up together - Filmmiddag

Wake Up together - Filmmiddag

21 jan 2018 Heiloo

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Wake Up! Together organiseert zondag 21 januari 2018 een filmmiddag voor jongeren vanaf 16 jaar met als thema ‘Durven Vertrouwen’ in Heiloo.

Alle films zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen. We kiezen de middag zelf de film die de meeste stemmen van jullie krijgt. Hieronder de korte beschrijving van de keuzefilms:

 • Lion
  De Indiase jongen Saroo Brierley komt als 5-jarige per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt hij geadopteerd door een Australisch echtpaar. Als hij 30 is gaat Saroo op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte.
 • LIFE animated
  Op 3-jarige leeftijd stopt Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disney-films. Wanneer zijn vader op een dag de pop van Iago, de papegaai uit Aladdin, pakt en in die rol tegen Owen begint te praten, antwoordt Owen hem plots met een zinnetje uit de film. Een keerpunt voor Owen en zijn familie. Owen leert zich uit te drukken aan de hand van dialogen uit de tientallen Disney-films die hij uit het hoofd kent, de rest van de familie neemt op hun beurt de rollen over van Disney-figuurtjes. De tekenfilms maken een weg vrij die lang als voorgoed gesloten werd beschouwd. Owen en de wereld rondom hem leren elkaar begrijpen. Met zijn uitgebreid arsenaal aan verhalen en dialogen maakt Owen zich klaar om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het leven voor hem in petto heeft.
 • Luther
  Als Luther op jonge leeftijd aan de dood ontsnapt, besluit hij zijn leven te wijden aan het dienen van God. Hij is echter een kritische student en zet openlijk vraagtekens bij de beslissingen van Paus Leo X. Luther is ervan overtuigd dat er een liefdevolle God is die verlossing biedt. Als hij zijn beroemde 95 stellingen op de deur van de kerk in Wittenberg spijkert, is er geen weg meer terug … Dynamisch, mysterieus en boeiend.
 • Loving
  Loving vertelt het verhaal over de moed en vastberadenheid van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de stad Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden. Na hun huwelijk heeft het echtpaar negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als een familie in hun geboortestad te mogen wonen. Hun rechtszaak, Loving versus Virginia, werd tot aan het Amerikaanse Hooggerechtshof uitgevochten. Hiermee werd dit liefdesverhaal over de hele wereld een bron van inspiratie.

Details
Waar: Julianaklooster Heiloo, Jongerenzolder
Tijd: van 12.00 - 18.00 uur
Kosten: €10,- (inclusief brunch)
Doelgroep: Jongeren vanaf 16 jaar
Aanmelden: karinblaauw@hetnet.nl

 • 12:00
 • Jongerenzolder, Julianaklooster, Hoogeweg 65 Heiloo NH
 • karinblaauw@hetnet.nl

Powered by