Zomer 2012: irritant of op een eiland?

29 mei 2012 door onze redactie

Zin om de komende zomer je kennis weer eens flink bij te spijkeren en tegelijkertijd je geloofsleven een ’boost’ te geven? De komende weken bieden weer heel wat organisaties een Summerschool aan. Jong Katholiek koos er vier uit en presenteert ze je als zomerse gerechtjes. Enjoy!

1 t/m 3 juni: The missing Link
De broeders van St. Jan organiseren speciaal voor jongeren die in het onderwijs werken of er voor studeren een driedaags studieweekend. Stevige kost rond vragen als: Hoe kun je als katholiek in seculier onderwijs goed blijven werken? Maar ook: hoe combineeer ik mijn katholieke geloof met de eisen die de samenleving stelt aan het onderwijs. Spreker is onder andere mgr. Hendriks.

Waar: Willibrordushuis, Oude Molstraat 35, Den Haag.
Kosten: € 85 (of € 30 voor één dag)
Inschrijven: www.stjan.org


14 t/m 17 juni: De irritante Bijbelschool
Ofwel: geloven met beide voeten in de modder. "Time to Turn", een christelijke jongerenorganisatie, organiseert een bijbelschool op een boerderij. Dat wordt een mix van hard werken op het bedrijf en je verdiepen in de relatie tussen duurzaam leven en geloven, waarbij de Bijbel steeds als bron wordt gebruikt voor je ontdekkingstocht.

Waar: Hei en Boeicop (Utrecht)
Meer weten en inschrijven: www.timetoturn.nl


22 t/m 28 juli: Summerschool Apologia
Het bisdom Roermond en het grootseminarie Rolduc organiseren samen een stevige ’zomerse maaltijd’ met een summerschool van 6 dagen intensief bezig zijn met je geloof. Spreker is o.a. mgr. De Jong. Samen met anderen ga je op zoek naar antwoorden op de vragen die je zo vaak hoort in deze tijd, zoals: wat heb je nou aan de Kerk? Of: bestaat God eigenlijk wel? Voor de echte fijnproevers dus...

Waar: Rolduc, Heyendallaan 82, Kerkrade
Kosten: € 200 (alles inbegrepen)
Inschrijven en meer informatie: klik hier


13 t/m 15 augustus: Summerschool op Kaageiland
Seminarie de Tiltenberg en het Centrum voor de Sociale Leer van de Kerk (CSLK) organiseren samen een summerschool over de Sociale Leer: op zoek naar de relatie tussen kerk, geloof, samenleving, economie, overheid en meer. Discussies, colleges en stevige theoretische informatie. Met veel ruimte voor eigen inbreng. Spreker is o.a. mgr. Van Luijn. Afronding van de summerschool wordt beloond met een certificaat.

Waar: De stal op de Kaag, Kaageiland
Kosten: € 75, plus € 25 voor lesmateriaal
Meer informatie en inschrijving: klik hier