Maurice deelt ervaringen 1e Vormingsweekend

10 maart 2014 door onze redactie

Precies tussen de eerste twee Vormingsweekenden in deelt Maurice zijn ervaringen van het eerste weekend. Een mooie ontmoeting met mensen, maar het blijkt bovenal een ontmoeting met God als Vader!

Voordat het Vormingsweekend begon wist ik nog niet zo goed wat ik kon verwachten, maar Annemarie had gevraagd of ik het leuk vond om mee te gaan…
Het weekend begon met een super mooie inleiding. p. Lars Peetam had het over Gods liefde, hij nam veel mooie voorbeelden uit zijn eigen leven, hoe hij God als zijn Vader zag en hoe wij God kunnen leren kennen als Vader. Ik vind het mooi om God als onze Vader te zien en in mijn dagelijks leven put ik daar veel steun uit.

Vertrouwde gesprekken
Wij zijn tijdens het weekend in deelgroepen verdeeld, ieder deelgroepje had een begeleider. Ik heb veel van mijn ervaringen mogen delen met de mensen in mijn deelgroepje, het voelde heel vertrouwd. Wij hebben veel gepraat over wie God voor jou is en welke beslissingen jij hebt genomen die de band tussen jou en God hebben versterkt. Op de zaterdag was er tijd om met jouw deelgroepleider persoonlijk in gesprek te gaan en met hem/haar over jouw leven met God te praten.

In de avond was er aanbidding, het Allerheiligste werd uitgesteld en er was de mogelijkheid om te biechten. Er werd ook mooi ingetogen gezongen. Ik ben zelf heel erg geraakt door die avond, ik leerde God echt als Vader kennen. Tijdens de avond waren er momenten dat ik het moeilijk had, ik vroeg God om hulp! Ik heb mij in mijn dagelijks leven ook vaak ontmoedigd gevoeld. Ik vroeg Jezus of ik al mijn problemen kon uithuilen bij Hem.
Naderhand sloten we de avond af op de zolder met wat drinken en allemaal hapjes, we hebben allerlei spellen gedaan en ik ben met personen in gesprek geraakt. Ik voelde zoveel blijdschap van binnen!

Jezus’ antwoord
Op zondag hebben we een lezing gehad van Mgr. Hendriks, hij heeft het gehad over roepingen en talenten. Ik vond het een heel leuke, nuchtere man met veel humor. Ik vond het mooi hoe hij over het onderwerp sprak, en ik weet zeker dat veel mensen nu in hun leven God meer betrekken bij hun roeping. We hebben het weekend afgesloten met het vieren van de H. Mis. Die was heel mooi! Ik voelde me heel opgelucht en heel vrolijk. Tijdens de eucharistie toen ik het Lichaam van Christus ontving kreeg ik een heel warm gevoel van binnen en werd ik later ook emotioneel. Dat was voor mij het hoogtepunt van het weekend. Toen ik vroeg aan Jezus of ik al mijn verdriet en blijdschap bij Hem kon uithuilen (tijdens de aanbidding), heeft Jezus daarop antwoord gegeven tijdens de communie.

Eindconclusie: Het was een weekend dat ik in mijn leven als teken van hoop zal meedragen! En een teken van Gods liefde als Vader! Ik kan niet wachten tot het volgende weekend!