Vactures bij Jong Katholiek voor WJD en KJD

Team Jong Katholiek zoekt talent!

16 januari 2015 door onze redactie

* Je kunt niet meer solliciteren - binnenkort volgt nieuws over wie er benoemd zijn *

Ben je op zoek naar werk en heb je zin om je handen uit de mouwen te steken voor de Katholieke Jongerendag of de Wereldjongerendagen? Dan is dit je kans. Jong Katholiek heeft maar liefst twee vacatures voor enthousiaste projectleiders!

Projectleider Wereldjongerendagen 2016

In 2016 vinden van 25 juli t/m 1 augustus in Krakau, Polen de Wereldjongerendagen (WJD) plaats. Naar schatting enkele miljoenen jongeren van over de hele wereld zullen zich daar verzamelen in antwoord op de uitnodiging van paus Franciscus. Ook vanuit Nederland zullen vele jongeren deelnemen. Om deze deelname in goede banen te leiden organiseren de zeven bisdommen diverse reizen naar Krakau, met een daarbij behorend voorprogramma. De bisdommen werken daarnaast samen op landelijk niveau op het gebied van communicatie, het Nederlandse programma in Krakau zelf en voorzieningen op het gebied van huisvesting, medische voorzieningen en vorming van vrijwillige reisleiders.

Jong Katholiek, onderdeel van het SRKK (Secretariaat van het RK Kerkgenootschap) is op zoek naar een projectleider (m/v) die leiding kan geven aan deze landelijke samenwerking. De volgende taken komen daarbij in beeld:
- Het uitwerken en realiseren van een landelijke promotiecampagne
- Het werven van vrijwilligers voor landelijke taken
- Het met deze vrijwilligers uitwerken en realiseren van een Nederlands programma in Krakau zelf
- Het samen met een professionele touroperator uitwerken en uitvoeren van een logistiek draaiboek, medische voorzieningen, huisvesting, voorzieningen voor deelnemers met fysieke beperkingen, calamiteitenplannen etc.

Voor meer informatie en de volledige vacaturetekst klik je hier.

Projectleider Katholieke Jongerendag 2015

Al meer dan 35 jaar vindt er jaarlijks een landelijke Katholieke Jongerendag (KJD) plaats. De laatste 9 jaar gebeurt dit onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse bisschoppen. De laatste editie was de eerste die in de open lucht als festival werd georganiseerd. Ook in 2015 is een nieuw festival voorzien, dat zal plaatsvinden in het weekend van 6 en 7 juni op het terrein van de abdij Marienkroon in Nieuwkuijk bij Den Bosch.

Jong Katholiek, onderdeel van het SRKK (Secretariaat van het RK Kerkgenootschap) is op zoek naar een projectleider (m/v) die verantwoordelijk wordt voor de realisatie van dit festival. Daarbij komen de volgende taken in beeld:
- Het uitwerken en realiseren van het festival programma (inhoudelijk en muzikaal)
- Het opzetten van de logistieke organisatie (podia, tenten, stroomvoorzieningen, beveiliging , transport etc.)
- Het werven en aansturen van vrijwilligers in de voorbereiding en tijdens het festival zelf
- Het opzetten en uitvoeren van een landelijke promotiecampagne
- Het samen met vrijwilligers werven van donateurs, via een giftencampagne
- Het samen met vrijwilligers werven van standhouders voor de informatiemarkt tijdens het festival

Voor meer informatie en de volledige vacaturetekst klik je hier.

Reageer snel!
Want de eerste selectie vindt al plaats op 26 januari. Zorg dus dat jouw sollicitatiebrief dan op ons bureau ligt.