Terugblik op het eerste Leiderschapsweekend

1 december 2015 door onze redactie

Op vrijdagavond 13 november kwam ik aan op 7 uur bij het Emmaus in Helvoirt. Na mijn spullen te hebben gedropt in mijn slaapvertrek ging ik naar de Mariazaal waar ik nog net op tijd was voor het begin.

Hoe kijkt Daniël terug op zijn eerste ervaringen met de Leiderschapstraining die Jong Katholiek samen met xpand organiseert?

Toen ik aankwam zat ik even wat rond te zoeken naar mensen die ik kende. Het was voor mij bijna een geheel nieuwe groep. "Altijd leuk", dacht ik zo! In de avond heb ik leuke, goede gesprekken gehad. Er was een gezellige sfeer en er werd gelachen. Ik kon het goed vinden met mijn kamergenoot dus we hebben op onze kamer nog lang door gepraat (vaak over geloof).

Wat ik heel opmerkelijk vond was dat, voor het moment dat ze begonnen met vertellen, ik mij totaal niet kon vinden in het leiderschap zelf. Maar gedurende het weekend begon ik steeds meer mijn kwaliteiten te ontdekken en mijzelf er ook steeds meer in te vinden! Wat mij echt is bij gebleven is de manier waarop ik kan omgaan met de visie van een ander. Zelfs als ik een andere mening heb.

Door mijn coach weet ik nu ook meer hoe ik mijzelf kan gaan ontwikkelen. Dit weekend heeft mij veel gebracht en dan vooral een positieve blik op de toekomst. Ik kijk uit naar het volgende weekend!

In januari volgt het tweede weekend van de Leiderschapstraining, uiteraard blikken we daarna weer terug met een van de deelnemers.