Paus Franciscus aangekomen in Polen

27 juli 2016 door Jong Katholiek

KRAKAU - Paus Franciscus is vanmiddag om vier uur aangekomen op de internationale luchthaven Kraków-Balice. Hij werd er begroet door een enthousiaste mensenmenigte. Twee kinderen in Poolse klederdracht overhandigden de paus bij aankomst een bos bloemen en een bloemstuk met een kleurrijke pauwenveer.

Om vijf uur wordt de paus verwelkomd in het kasteel van Wawel in Krakau, waar hij officiële ontmoetingen heeft met de Poolse overheid en bisschoppen. Na een moment van stil gebed en een diner, reist de paus naar het aartsbisschoppelijk paleis, waar hij vanuit het ’pauselijk raam’ de mensen zal toespreken die zich daar op het plein verzameld hebben.

Morgen om vijf uur begint de officiële welkomstceremonie voor de paus met de WJD-pelgrims. De paus heeft al aangegeven erg naar de ontmoeting met de pelgrims uit te zien. “Ik wens werkelijk jullie te ontmoeten," vertelde hij vorige week in een speciale videoboodschap voor de WJD-gangers, "om de wereld een nieuw teken van harmonie te geven, een mozaïek van verschillende gezichten, zoveel rassen, talen, volken en culturen, maar verenigd in de naam van Jezus, die het Gezicht van de Barmhartigheid is.”

Voordat de paus van huis wegging om naar het vliegveld te vertrekken, zocht een groep van 15 jonge vluchtelingen van verschillende nationaliteiten hem nog op om hem gedag te zeggen en een goede reis te wensen.