Jonge Denkers Webinars

Agenda > Jonge Denkers Webinars

Ben jij tussen de 12 en 14 jaar en ben jij op zoek naar wijsheid en kennis? Doe dan mee met de jonge denkers. Een jaar lang komen we wekelijks een uur samen op Zoom om onze geheugen te vullen met waardevolle kennis door het lezen van (delen uit) klassieke werken. Bij klassieke werken kun je denken aan Ethica van Aristoteles, Jezus van Nazareth van Paus Benedictus, werken van Plato, C.S. Lewis en natuurlijk de Bijbel. Samen met leeftijdsgenoten en onder begeleiding van Niko Schonebaum ga je rijkdom ontdekken die in deze boeken verscholen ligt.

Meld je aan!

Het wekelijkse uurtje zal in nader overleg met de deelnemers worden vastgesteld, voorstel is donderdag van 16:45 tot 17:45 uur. We beginnen met samen een Onze Vader te bidden en daarna lezen en bespreken we een van de teksten. Meld je snel aan, want vol=vol.

Er zijn verder geen kosten aan verbonden, maar van degenen die mee willen doen wordt het volgende verwacht:

(1) je bent er,
(2) als er huiswerk is, doe je het (het huiswerk is nooit meer dan een uur en er is ook niet elke week huiswerk)
(3) als je een keer niet kunt komen, leren of lezen laat je het van tevoren weten,

Heb je nog klasgenoten of vrienden die mogelijk zouden kunnen aansluiten? Laat het me dan weten en nodig ze uit! We zijn hier bezig met iets heel moois, dat we graag delen met anderen.

Verder is het voor ouders leuk en belangrijk om te horen waar hun kinderen mee bezig zijn, en in dit geval kunnen ze ook nog eens interessante dingen van jullie leren. Vertel daarom regelmatig aan je ouders wat we aan het doen zijn. Zeg ook tegen ze dat ze mij altijd mogen benaderen als ze vragen hebben over wat we doen.

Meld je aan!

----

De reeks gegeven door Niko Schonebaum MA, oprichter en docent van Ludens Quaerens.

Hij heeft vijf jaar klassieke talen gedoceerd in het middelbaar onderwijs, hij was gastdocent in filosofie en retorica aan de Erasmus Universiteit en in rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden, en hij is docent literatuur en filosofie van Stichting Landmerk. Hij leidt sinds vele jaren een leesclub ter verdieping in de christelijke intellectuele traditie.

Zijn studenten merken op: Het meest opvallend aan zijn stijl van lesgeven is dat hij echt geniet van het nadenken over de vragen die in de les centraal staan.

DETAILS
13-11-2021 - 13-10-2022
00:00 - 00:00
utrecht