Jongerenweekend ‘Liefde en seksualiteit’

Agenda > Jongerenweekend ‘Liefde en seksualiteit’

Speciaal voor tieners en jongeren van 12 tot 30 jaar wordt er een tiener- en jongerenweekend Liefde & Seksualiteit georganiseerd van 22-24 september 2023.

Kapelaan Luc Simons begint met een korte uitleg vanuit de Theologie van het Lichaam. Paus Johannes Paulus II is de auteur daarvan en hij legt uit wat onze diepste roeping is als mens. Als we die denklijn begrijpen, dan snappen we ook veel beter wat ons geluk dient en wat niet.

Dan getuigen echtparen over hun eigen onderscheiding en weg naar het huwelijk. Er wordt ingegaan op vragen zoals: ‘Hoe weet ik of hij of zij ‘de ware’ voor mij is?’, ‘Waarom wachten met seks tot het huwelijk?’ en ‘Is het eigenlijk wel mogelijk om gelukkig getrouwd te zijn tot de dood ons scheidt?’

Voor tieners is er (deels) een apart programma dat ingaat op vaardigheden en de invloed van groepsdruk. Als je gekozen hebt, hoe blijf je daar dan voor ‘staan’ ook als anderen wat anders willen?

Luc Simons is priester van het bisdom Roermond, hij heeft de Theologie van het Lichaam uitgebreid bestudeerd.

Naast het inhoudelijk programma nemen we tijdens het weekend ook de tijd voor gebed en gezelligheid! Het weekend kost 65 euro p.p. inclusief twee hotelkamerovernachtingen en alle maaltijden.

Ga naar het inschrijfformulier

Waar:

DETAILS
22-09-2023 - 24-09-2023