Webinar: Geloof & Rede

7-delig / Maandagavond / Gratis

Agenda > Webinar: Geloof & Rede
vanuit de rede leer je ijzersterke argumenten te geven voor het geloof.

Geloof en Rede
Word je ook wel eens uitgedaagd om redenen te geven over je geloof en wil je eens verder gaan dan antwoorden vanuit je ervaring of gevoel? Doe dan mee met de Cursus “Geloof, rede en godsbewijzen”. Geloof en rede zijn niet alleen in harmonie met elkaar, vanuit de rede kunnen er ook ijzersterke argumenten voor het geloof gegeven worden. Godsbewijzen zijn daarbij de meest directe manier om ons geloof te versterken door ons verstand te verlichten. In deze cursus wordt uitgelegd hoe geloof en rede juist samengaan en hoe die samenwerking leidt tot bewijzen voor Gods bestaan bij twee grote denkers en heiligen met name Augustinus en Anselmus.

Inhoud:

Sessie 1: Inleiding: Over geloven, over de rede en over de aard van 'godsbewijzen'

Sessie 2: In den beginne: Plato en de filosofische wortels waar het allemaal begon

Sessie 3: De persoonlijke zoektocht van Augustinus

Sessie 4: De kern van Augustinus' godsbewijs

Sessie 5: Anselmus helpt zijn monniken op weg

Sessie 6: De kern van Anselmus' godsbewijs

Sessie 7: Uitleiding: Samenvatting, kritiek en alternatieve godsbewijzen

LET OP! Deze webinar is vol. Inschrijving kan nog wel voor dezelfde Webinar in Maart. Klik HIER om je voor die serie in te schrijven!

Wie:
Dr. Michael Bauwens behaalde zijn doctoraat in de wijsbegeerte aan de KU Leuven en is momenteel doctor assistent aan de Universiteit Antwerpen waar hij les geeft in de wijsbegeerte. Voorheen is hij hoofdredacteur geweest van het tijdschrift Middelares en Koningin, het Nederlandstalig tijdschrift van de montfortanen. Op dit moment doet hij onderzoek naar de ethiek en metafysica van instituties, en over Godsbewijzen. Hij heeft een speciale voorliefde voor Johannes Duns Scotus, Louis Marie Grignion de Montfort en Maximiliaan Kolbe.

DETAILS
01-02-2021 - 02-02-2021
20:30 - 21:30
online