Webinar: Thomas van Aquino

Agenda > Webinar: Thomas van Aquino

Ontmoet een meester

Een serieuze kennismaking met het denken van Sint Thomas van Aquino

Je verlangt ernaar dieper door te dringen in het katholieke geloof. Je vermoed of bent zelfs overtuigd dat je daarbij ook je verstand, je denken, je gedachten zult moeten vormen. Je begrijpt dat daar tijd en moeite voor nodig is, en de nederigheid om je te wenden tot de grote meesters van de christelijke intellectuele traditie. Je hebt wel gehoord dat Thomas van Aquino één van de allergrootsten is van die meesters. Je bent er echter nog niet aan toe om rechtstreeks bij Thomas in de leer te gaan door zijn werken te lezen. Je bent dus op zoek naar iemand die je jou kan en wil helpen om Thomas te leren kennen en toegang te krijgen tot zijn werk. Herken jij je, enigszins? Dan is deze reeks misschien iets voor jou.

Meld je aan!

12 lessen

Maar liefst 12 GRATIS online catechese sessies. Een les bestaat altijd uit een inleiding op het thema, de gelegenheid om vragen te stellen en het samen bestuderen van een stuk tekst van Thomas zelf.

Elke week op donderdagen van 19.30 tot 21.30. Startdatum 04-03-2021. De les bestaat altijd uit een inleiding op het thema, de gelegenheid om vragen te stellen en het samen bestuderen van een stuk tekst van Thomas zelf. Je krijgt uiterlijk een dag voor aanvang een link waarmee je kunt inloggen. VOL=VOL

  1. Wie is Thomas, wie niet?
  2. Hoe wil hij je helpen
  3. Zijn filosofie
  4. De opbouw van de Summa
  5. Bestaat God?
  6. Zelfkennis: wie is de mens, hoe zit hij in elkaar?
  7. Wat wil de mens, waar is hij naar op weg? Over de gelukzaligheid
  8. Hoe komt hij er? Deel I – wat te doen
  9. Hoe komt hij er? Deel II – de deugden
  10. Hoe komt hij er? Deel III – de wet
  11. Hoe komt hij er? Deel IV – de genade
  12. Hoe komt hij er? Deel V – Christus

Meld je aan!

De docent

De reeks gegeven door Niko Schonebaum MA, oprichter en docent van Ludens Quaerens.

Hij heeft vijf jaar klassieke talen gedoceerd in het middelbaar onderwijs, hij was gastdocent in filosofie en retorica aan de Erasmus Universiteit en in rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden, en hij is docent literatuur en filosofie van Stichting Landmerk. Hij leidt sinds vele jaren een leesclub ter verdieping in de christelijke intellectuele traditie.

Zijn studenten merken op: Het meest opvallend aan zijn stijl van lesgeven is dat hij echt geniet van het nadenken over de vragen die in de les centraal staan.

DETAILS
04-03-2021 - 05-03-2021
00:00 - 00:00
Online