Dit is het logo van de WJD 2023

op 29-10-2020 door redactie

Artikelen > Dit is het logo van de WJD 2023

De Wereldjongerendagen brengen jongeren in beweging

Op internet is het logo van de Wereldjongerendagen 2023 in Lissabon bekend gemaakt. De organisatie deed dat op 16 oktober als een eerbetoon aan paus Johannes Paulus II. Op 16 oktober 1978 werd hij gekozen tot paus. In 1985 nam hij het initiatief tot de Wereldjongerendagen, die inmiddels al zovele jongeren in beweging hebben gebracht.

Voor het logo kwamen inzendingen uit de hele wereld. In een video op internet legt Beatriz Roque Antunez (24), de jonge ontwerpster van het winnende logo, uit welke elementen ze erin heeft verwerkt: het kruis, een weg die daardoorheen leidt, de Heilige Geest en de beeltenis van Maria. “De Heilige Geest helpt ons om de goede richting te kiezen, Maria is altijd dichtbij en leidt ons naar Christus”, vertelt ze.

In het logo zijn de kleuren van Portugal verwerkt en de rozenkrans als verwijzing naar Onze Lieve Vrouw van Fatima. In Fatima, dat op ongeveer 100 kilometer van Lissabon ligt, verscheen Maria in 1917 aan drie herderskinderen. Maria vroeg de kinderen om de rozenkrans te bidden voor de vrede. De verwachting is dat veel deelnemers aan de WJD ook Fatima zullen bezoeken.

‘Maria stond op en ging met spoed’ (Lucas 1, 39) is het thema van de WJD 2023. De ontwerpster benadrukt dat het logo deze de boodschap wil meegeven: “Blijf niet stilstaan, maar sta op en ga op weg. Zet je in om dingen voor elkaar te krijgen en op te bouwen. De weg start vanuit de letters in het logo, omdat het een weg is die niet eindigt met de WJD. De WJD zijn juist het begin.”

https://youtu.be/6UTv7Bqs_KY

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 21 oktober 2020

Bron: https://www.bisdomrotterdam.nl/nieuws/inspiratie-nieuws/dit-is-het-logo-van-de-wjd-2023