Eindverslag ‘presynode’ beschikbaar in het Nederlands

op 20-06-2018 door redactie

Artikelen > Eindverslag ‘presynode’ beschikbaar in het Nederlands

Het eindverslag van de ‘presynode’ over het thema ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’ is nu beschikbaar in het Nederlands.

Jongeren uit de hele wereld waren van 19 tot 24 maart op uitnodiging van het Vaticaan in Rome bij elkaar om mee te denken in voorbereiding op de Gewone Algemene Bisschoppensynode die in oktober over hetzelfde thema wordt gehouden.

Een week praten en schrijven en communiceren met jongeren via social media resulteerde in een eindverslag. Dit verslag hebben de jongeren op Palmzondag 25 maart overhandigd aan Paus Franciscus. Het document is bedoeld als input voor de synode die wordt gehouden in oktober.

De jongeren vragen in het document aandacht voor hun persoonlijke leefwereld, ervaringen en gedachten en roepen op tot een ‘creatieve Kerk’: “Een Kerk die open en transparant in de wereld wil staan vanuit haar geloof in Christus.”

Het eindverslag werd op woensdag 29 maart overhandigd aan mgr. Mutsaerts, portefeuillehouder jeugd en jongeren namens de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Hij deed dit met de woorden die hij mee kreeg toen hij naar de presynode vertrok: ”Hoop heeft twee dochters: ongenoegen en moed. Ongenoegen om hoe de dingen gaan, moed om de dingen beter te maken dan ze zijn.” (Augustinus).

Lees hier meer berichten over de synode.

Lees hier de Nederlandse vertaling van het eindverslag.

Bron: Rkkerk.nl