Jongerenweekend Liefde & Seksualiteit 2023

op 30-05-2023 door redactie

Artikelen > Jongerenweekend Liefde & Seksualiteit 2023

Speciaal voor tieners en jongeren van 12 tot 30 jaar wordt er een tiener- en jongerenweekend Liefde & Seksualiteit georganiseerd van 22-24 september 2023.

Kapelaan Luc Simons begint met een korte uitleg vanuit de Theologie van het Lichaam. Paus Johannes Paulus II is de auteur daarvan en hij legt uit wat onze diepste roeping is als mens. Als we die denklijn begrijpen, dan snappen we ook veel beter wat ons geluk dient en wat niet.

Dan getuigen echtparen over hun eigen onderscheiding en weg naar het huwelijk. Er wordt ingegaan op vragen zoals: ‘Hoe weet ik of hij of zij 'de ware' voor mij is?’, 'Waarom wachten met seks tot het huwelijk?' en 'Is het eigenlijk wel mogelijk om gelukkig getrouwd te zijn tot de dood ons scheidt?'

Voor tieners is er (deels) een apart programma dat ingaat op vaardigheden en de invloed van groepsdruk. Als je gekozen hebt, hoe blijf je daar dan voor 'staan' ook als anderen wat anders willen?

Naast het inhoudelijk programma nemen we tijdens het weekend ook de tijd voor gebed en gezelligheid!

Het weekend begint vrijdag 22 september om 18.00 uur en is op zondagmiddag om 14.00 uur afgelopen. Locatie: Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8 in Hoeven. Het weekend kost 65 euro p.p. inclusief twee hotelkamerovernachtingen en alle maaltijden.

Meld je aan via deze inschrijfpagina