Jongerenweekend Liefde & Seksualiteit

op 14-07-2021 door redactie

Artikelen > Jongerenweekend Liefde & Seksualiteit

Van 15 tot 17 oktober organiseert Jongkatholiek samen met het gezins- en jongerenpastoraat van het Bisdom Breda een jongerenweekend in Huijbergen. Jongeren van 16-30 jaar zijn van harte uitgenodigd.

Liefde en seksualiteit zijn belangrijke onderwerpen en onze Kerk heeft daar een duidelijke visie over. Eentje die ons geluk voor ogen heeft. Tijdens dit weekend willen we echt ‘in de materie’ duiken, in de hoop dat het jullie helpt om echt goede keuzes voor je leven te maken. We zien het als een investering in de sterke gezinnen van de toekomst.

Gods plan

Net als bij de twee online bijeenkomsten over dit onderwerp die al geweest zijn, begint Kapelaan Simons met een uitleg van de Theologie van het Lichaam die is uitgewerkt door de heilige Paus Johannes Paulus II. Hij helpt ons om te zien wat Gods plan met de mens is, vanaf het eerste begin.

Antwoorden

Van daar gaan we praktisch verder: een echtpaar zal spreken over de verkerings- en verlovingstijd. Je moet denken aan antwoorden op vragen als: Waarom is het belangrijk om te ‘wachten’ met seks en hoe doe je dat als je wel dol op elkaar bent? En: Hoe weet ik nu of hij/zij de ware is? Daarnaast zullen verschillende gastsprekers ingaan op thema’s als: natuurlijke geboorteregeling, pornografie - wat doet het met je en hoe kom je er los van?- en andere onderwerpen waar jullie vragen over hebben.

We zijn te gast in het klooster van de Broeders van Huijbergen. Dat geeft ons de gelegenheid om tijd te nemen voor gebed, het vieren van de eucharistie en het sacrament van boete en verzoening te ontvangen. Daarnaast is er tijd en gelegenheid om elkaar te ontmoeten en er een heel mooi weekend van te maken.

Praktisch:

We zijn te gast bij de Broeders van Huijbergen. Dat is lastig te bereiken met het openbaar vervoer. We willen voorstellen dat iedereen rond 17.00 uur aankomt in Roosendaal CS. Daar zullen we met ‘taxi’s’ klaarstaan om jullie naar het weekend te brengen. Op zondag brengen we iedereen weer rond 14.00 uur terug naar dit station.

Voor logies en volpension zijn de kosten 50 euro. Dat is minder dan de daadwerkelijke kosten dankzij de vereniging van catechisten die dit initiatief sponsort. Zij hebben zich van oudsher ingezet voor jongeren. Mochten de kosten toch een probleem zijn, laat het ons weten.