Nieuwe website voor Wereldjongerendagen 2023

op 10-10-2022 door redactie

Artikelen > Nieuwe website voor Wereldjongerendagen 2023

Wie nieuws en informatie zoekt over de reisprogramma’s naar de WJD en activiteiten in voorbereiding op de Wereldjongerendagen, kan vanaf nu terecht op de kersverse website WJD.nl.

Op WJD.nl kunnen jongeren alvast in de stemming komen voor de Wereldjongerendagen en van de plek waar de WJD plaatsvinden: Lissabon. De Portugese hoofdstad zal van 1 tot en met 6 augustus 2023 het toneel zijn van het grootste jongerenevenement ter wereld. Op de website zijn nieuwsberichten en WJD-info en -achtergronden te vinden, interviews te lezen en filmpjes te bekijken. Ook zijn de diverse reizen uitgelicht vanuit de bisdommen naar de WJD. Informatie over aanmelding zal op de website verschijnen, zodra daarover alles bekend is.

Tour met het WJD-Kruis
Prominente aandacht op de website heeft de tour van het Wereldjongerendagenkruis, dat van 14 oktober tot 6 november 2022 door alle bisdommen in Nederland trekt. De openingsviering vindt plaats op vrijdagavond 14 oktober om 19.00 uur in de St. Catharinakathedraal in Utrecht. Kardinaal Eijk is hoofdcelebrant. Belangstellenden kunnen de viering bezoeken of de livestream volgen. De gehele tournee is te volgen via de social media kanalen van Jongkatholiek en aan de hand van een interactieve kaart.

Om het Nederlandse reisprogramma in goede banen te leiden, bezoeken WJD-projectleider Jochem Oor en Chantal Piters van touroperator Huis voor de Pelgrim eind oktober 2022 in Fatima een internationaal congres, ter voorbereiding op de Wereldjongerendagen.