Kernteam spreekt met inhoudelijke partners over WJD

op 21-12-2017 door Redactie

Artikelen > Kernteam spreekt met inhoudelijke partners over WJD
tsttest

Astrid Bakker is lid van het kernteam van de WJD. Ze leidt op dinsdag 19 december een bijeenkomst, waarin het kernteam in gesprek is met verschillende partners. Onder andere de TST (Tilburg University School of Catholic Theology) schuift aan, en is ook gastheer voor de ontmoeting die plaatsvindt in Utrecht.

Het is de tweede keer dat een dergelijke bijeenkomst wordt gehouden. Het kernteam is in gesprek met partners voor de inhoudelijke ontwikkeling van een aantal programma’s (‘streams’ genoemd) en voor de werving van deelnemers. Die werving richt zich op de jongeren die in parochies in beeld zijn, op studerende jongeren en op jongeren die werkzaam zijn in bijvoorbeeld het onderwijs of de zorg.

In Utrecht spreken het kernteam en de partners over de opzet van de streams en de logische verbinding met het internationale Maria-thema. Een van de aanwezigen stipt aan dat naast de inhoudelijke verdieping ook de laagdrempelige uitleg van belang is tijdens de WJD: “Er gebeurt van alles tijdens de WJD. Je loopt de kruisweg, er wordt eucharistie gevierd, uitgenodigd om te biechten, je ontmoet de paus, bisschoppen en er zijn priesters, diakens en religieuzen. Waarschijnlijk hebben jongeren daarover ook heel veel praktische vragen.”

Aan de bijeenkomst neemt ook Bob Wegkamp deel. Hij start per 1 januari 2018 bij Jong Katholiek als projectleider voor de WJD.

Jongeren die nu al weten dat ze meegaan naar de WJD kunnen zich inschrijven Tot 31 januari geldt de vroegboekprijs van € 1.499 voor de reis. Boeken kan via www.vnb.nl (reisnummer PA 1901).