Artikelen

Bekijk hier een overzicht van onze nieuwsartikelen.

WJD@Home van start op Ameland

op 28-01-2023 door redactie

Op vrijdag 27 januari zijn jongeren hun WJD@Home gestart op Ameland. Na een busreis door de verschillende bisdommen, waar de jongeren opstapten, en de oversteek met de veerboot kwamen ze samen in de Sint-Clemenskerk. Daar heette Sarah Mijhad van het aartsbisdom hen welkom. Zij stelde de deelgroepleiders en leiding voor en schetste het programma voor deze avond.

Lees artikel →

Vier livestreams vanaf WJD@Home

op 27-01-2023 door redactie

Dit weekend zijn we op Ameland! En je kunt live ons volgen! Op vier momenten dit weekend zenden we rechtstreeks vanuit ‘WJD@Home’.

Lees artikel →

Online vormingsprogramma over Liefde en Seksualiteit 2023

op 07-11-2022 door redactie

Speciaal voor jongeren van 16 tot 30 jaar houdt Jongkatholiek opnieuw een online vormingsprogramma over Liefde & Seksualiteit. Vanuit een katholieke visie worden er vragen besproken zoals: ‘Hoe weet ik of hij of zij de ware voor mij is?’ en 'Waarom wachten met seks tot het huwelijk?'

Lees artikel →

Video: Waarom het kruis? Het is een martelwerktuig!

op 04-11-2022 door redactie

In een korte video voor Jongkatholiek gaat priester Michel Remery in op de betekenis van het christelijke kruis. Ook jongeren komen aan het woord en vertellen wat het kruis voor hen persoonlijk betekent. Het filmpje sluit aan bij de WJD-Kruis Tour die sinds 14 oktober door Nederland gaat. Op zondag 6 november wordt de WJD-Kruis afgesloten.

Lees artikel →