Artikelen

Bekijk hier een overzicht van onze nieuwsartikelen.

Jongerenbedevaart naar Rome gecanceld in verband met corona

op 09-03-2020 door redactie

De jongerenbedevaart naar Rome, die gepland stond voor 26 april tot en met 2 mei, wordt gecanceld. De organisatie heeft dit besloten met het oog op de toenemende verspreiding van het coronavirus in Noord-Italië alsook in Rome.

Lees artikel →

Nederlandse Chiara van Voorst door Vaticaan benoemd in adviesorgaan van jongeren

op 26-11-2019 door Gerrie Conen

De Nederlandse Chiara van Voorst is met instemming van de Nederlandse Bisschoppenconferentie door het Vaticaanse Dicasterie voor Leken, Gezin en Leven benoemd in een adviesorgaan dat jongeren op internationaal niveau moet gaan vertegenwoordigen. Ze gaat dit doen samen met twintig andere jongeren uit de hele wereld en zal optreden als adviseur van het betreffende dicasterie.

Lees artikel →

“Rome is geweldig” - Mgr Woorts over de jongerenbedevaart 2020

op 08-11-2019 door redactie

De Nederlandse bisschoppen organiseren van 26 april t/m 2 mei 2020 een unieke jongerenbedevaart naar Rome. Priesters en diakens uit de Nederlandse bisdommen die Rome goed kennen begeleiden de reis. In deze video beantwoordt Mgr. Woorts een aantal vragen.

Lees artikel →

Prolife bijeenkomst voor jongeren

op 06-11-2019 door redactie

Kunnen wetenschap en logica de prolife positie ondersteunen? Hoe praat je over de waardigheid van het leven, over abortus en over euthanasie? Wat doe je als een vriendin onverwacht zwanger is? Wat doe je als iemand een abortus heeft gehad?

Lees artikel →