Tour met het WJD-Kruis van start in Utrecht

op 12-10-2022 door redactie

Artikelen > Tour met het WJD-Kruis van start in Utrecht

Op vrijdagavond 14 oktober om 19:00 uur gaat de landelijke tour van het WJD-Kruis van start. Bij de openingsviering in de Utrechtse H. Catharinakathedraal wordt het kruis naar binnen gedragen door de katholieke studentenvereniging van Nijmegen.

Hoofdcelebrant van de eucharistieviering is kardinaal Eijk. Hij zendt het kruis uit naar de zeven bisdommen van Nederland, waar het in de drie weken daarna door een wekelijks wisselend tourteam van jongeren wordt begeleid in ruim 40 locaties in Nederland. Na de viering volgt een processie met het WJD-Kruis, eindigend in het Bonifaciushuis waar gelegenheid is voor ontmoeting, iets te drinken, gebed en de mogelijkheid om een kaarsje op te steken.

Volg de route en bekijk alle jongerenactiviteiten op de online kaart.

De tour begint en eindigt in het Aartsbisdom Utrecht. Het WJD-Kruis zal bijzondere plaatsen in het land aandoen: van Texel tot Maastricht. Daarbij wordt het op verschillende manier vervoerd. Per boot, voettochten en met een busje zal het zijn weg vinden naar kerken, winkelpleinen, kloosters en er is zelfs een ontmoeting gepland op de Afsluitdijk.

De tournee is te volgen via WJD.nl, de vernieuwde website van de Nederlandse organisatie voor de Wereldjongerendagen en de social media kanalen van Jongkatholiek.

  • Jongeren die in het tourteam met WJD-Kruis mee willen reizen, kunnen zich aanmelden.

Tip: wil je rechtstreeks verwijzen naar een jongerenactiviteit op de online kaart (zoals bij 'Afsluitdijk' hierboven), klik dan bij de volledige kaartweergave met de rechtermuisknop op de locatiemarker en daarna met de linkermuisknop op 'Permalink'. Kopieer de url in de adresbalk van je browser en gebruik deze vervolgens als link!