WereldJongerenDagen worden met een jaar uitgesteld

op 22-04-2020 door redactie

Artikelen > WereldJongerenDagen worden met een jaar uitgesteld

Maandag 20 april is door het Vaticaan bekend gemaakt dat de Wereldgezinsdagen en de WereldJongerenDagen beide met een jaar worden uitgesteld. Deze grote Rooms-Katholieke evenementen waren respectievelijk gepland voor juni 2021 en voor augustus 2022. Dat schuift dus een jaar op in verband met het coronavirus.

In een verklaring die maandagmiddag is vrijgegeven, bevestigt de directeur van de persdienst van de Heilige Stoel dat paus Franciscus dit besloten heeft in overleg met het Dicasterie voor Leken, Gezin en Leven.

De Wereldgezinsdagen die in juni 2021 in Rome hadden moeten plaatsvinden, staan nu gepland voor juni 2022. De WereldJongerenDagen die in 2022 in Lissabon gehouden zouden worden, zijn verzet naar augustus 2023.

Voorbereidingen

Het besluit is genomen vanwege de huidige gezondheidssituatie en de gevolgen daarvan voor de voorbereidingen op beide evenementen wereldwijd, die vaak al meer dan een jaar van tevoren beginnen. Te denken valt dan aan het boeken van vliegreizen en hotels. Maar ook het mogelijke risico voor het bijeenbrengen van jongeren en gezinnen speelt een rol nu nog niet te zeggen valt hoe de situatie in verband met het coronavirus zich verder zal ontwikkelen.

Bericht via www.vaticannews.va.