Zeg jij ‘ja’ tegen Jezus?

op 05-10-2018 door redactie

Artikelen > Zeg jij ‘ja’ tegen Jezus?

De jongerensynode is begonnen. Van 3 tot 28 oktober zijn bisschoppen vanuit heel de wereld bijeen in Rome rondom het thema ‘Jongeren, geloof en de onderscheiding van de roeping’. De jongerenwerkers van de Nederlandse bisdommen nodigen jou uit om mee te bidden voor deze bisschoppensynode.


Verbonden met de synode

Dat willen we doen op zaterdag 20 oktober in Den Haag. Samen met de synodevaders en de Nederlandse jongeren die op deze dag de Wereldjongerendagen voorbereiden, willen we de kans grijpen om met elkaar ons geloof in Christus te bevestigen. Vanaf 10:30 uur ben je welkom in de kapel van de Heilige Antonius van Padua in Den Haag waar we samen met mgr. Hendriks en mgr. Mutsaerts eucharistie vieren.

Aansluitend hierop volgt een gezamenlijke lunch en is er een middagprogramma met workshops. Ook wordt er contact gelegd met mgr. De Jong die op dit moment namens de Nederlandse bisschoppenconferentie aan de synode deelneemt. Het programma eindigt om 16:00 uur.

In het kort:

Wat: Bijeenkomst voor de jongerensynode
Voor wie: Jongeren uit alle bisdommen
Waar: Kapel van de Heilige Antonius van Padua, Fluwelen Burgwal 45, Den Haag en het tweede deel van het programma vindt plaats op het Zandvlietcollege (Bezuidenhoutseweg 157, Den Haag). N.b.: Op de Kon. Marialaan en het wijkje tegenover het Zandvlietcollege kun je op zaterdag gratis parkeren. Ook geen parkeerschrijf nodig.
Wanneer Zaterdag 20 oktober van 10:30 tot 16:00 uur
Kosten: Toegang is gratis. Voor een bescheiden lunch wordt gezorgd.
Aanmelden: In verband met de lunch, graag opgeven via info@jongkatholiek.nl. Ook voor vragen kun je via dit e-mail adres contact opnemen.

Handige links:

Gebed van paus Franciscus voor de jongerensynode

Overzicht van alle nieuws rondom de bisschoppensynode over jongeren.

Lees meer over de WJD-voorbereidingsbijeenkomst


foto: synod2018.va