Artikelen

Bekijk hier een overzicht van onze nieuwsartikelen.

Online vormingsprogramma over Liefde en Seksualiteit 2023

op 07-11-2022 door redactie

Speciaal voor jongeren van 16 tot 30 jaar houdt Jongkatholiek opnieuw een online vormingsprogramma over Liefde & Seksualiteit. Vanuit een katholieke visie worden er vragen besproken zoals: ‘Hoe weet ik of hij of zij de ware voor mij is?’ en 'Waarom wachten met seks tot het huwelijk?'

Lees artikel →

Video: Waarom het kruis? Het is een martelwerktuig!

op 04-11-2022 door redactie

In een korte video voor Jongkatholiek gaat priester Michel Remery in op de betekenis van het christelijke kruis. Ook jongeren komen aan het woord en vertellen wat het kruis voor hen persoonlijk betekent. Het filmpje sluit aan bij de WJD-Kruis Tour die sinds 14 oktober door Nederland gaat. Op zondag 6 november wordt de WJD-Kruis afgesloten.

Lees artikel →

Tour met het WJD-Kruis van start in Utrecht

op 12-10-2022 door redactie

Op vrijdagavond 14 oktober om 19:00 uur gaat de landelijke tour van het WJD-Kruis van start. Bij de openingsviering in de Utrechtse Catharinakathedraal wordt het kruis naar binnen gedragen door de katholieke studentenvereniging van Nijmegen.

Lees artikel →

Nieuwe website voor Wereldjongerendagen 2023

op 10-10-2022 door redactie

Wie nieuws en informatie zoekt over de reisprogramma’s naar de WJD en activiteiten in voorbereiding op de Wereldjongerendagen, kan vanaf nu terecht op de kersverse website WJD.nl.

Lees artikel →